Gudstjänster – varför och hur?

kors, händer, Jesus

Söndag @ 11 – Gudstjänst

Söndagen är Guds dag, en helig dag. Då inbjuds vi att göra plats i livet och tiden för det vi kallar gudstjänst. Gudstjänst betyder i praktiken att dela gemenskap, lovsjunga och tillbe Gud, lyssna till Guds ord och ta emot nattvarden. Du är självklart välkommen till våra gudstjänster, oavsett vem du är och var du kommer ifrån.

Vi följer en klassisk gudstjänstordning med budskapet i centrum, och det är lätt att följa med eftersom texter och sånger projiceras på väggen. Musiken kommer från olika traditioner – psalmer, lovsånger, jazz, visa – och vi följer oftast kyrkoårets rytm och budskap.

Ungefär varannan söndag delar vi nattvardens bröd och vin, då vi firar mässa, som leds av präst. Vi följer Svenska kyrkans ordning.

Nästan varje söndag har vi söndagsskola för barn i åldern 3-8 år.

Efter gudstjänsten är du välkommen till kyrkfika.

Under pågående pandemi har våra gudstjänster tillfälligt flyttat till YouTube. Kyrkfikat finns på Zoom.

Lördag @ 19 – Hållplats Vasa

Vasakyrkan har i årtionden varit en samlingsplats för ungdomar och unga vuxna, och ett antal lördagar per termin bjuder vi in till gudstjänst med tydlig ungdomlig och samtida prägel, även om alla naturligtvis är välkomna.

Gudstjänsten leds av ungdomsledare. Lovsången är innerlig och enkel, och budskapet är lika klassiskt som fräscht. Efter gudstjänsten är det fika.

Under pågående pandemi har Hållplats Vasa paus.

Måndag @ 13:00 eller @18:30 – Vasaträff

Måndagar (varannan vecka dagtid, varannan vecka kvällstid) finns chansen att ta del av gemenskap och ett blandat program – livsberättelser, föredrag, körsång eller liknande. Fika, sång och en kort andakt eller predikan ingår alltid. De gåvor som skänks i samband med dessa träffar går till missionen.

Under pågående pandemi har Vasaträffarna paus.

Kommande gudstjänster

Långfredagsgudstjänst

Predikan: Moa Beak

Gudstjänstledare: Emmeli Karlsson Lundmark