Föreningen

EFS missionsförening i Umeå eller Vasakyrkan som det heter i folkmun, är en av EFS största föreningar med ca 350  medlemmar. Av dessa medlemmar är lite drygt hälften mellan 20-40 år eftersom många studenter söker sig till kyrkan.

Varje EFS-förening är självständig, men är också delaktig i ett EFS-distrikt. Vasakyrkan tillhör EFS Västerbotten. Distrikten är sedan sammanknutna med EFS riks.

Vasakyrkan vill vara en plats där det ska finnas möjlighet för människor att möta Gud och fördjupa sin relation till människor. Gudstjänster och möten ska vara tillfällen där vi kan mötas i gemenskap och få hjälp av varandra att leva som kristna. Vi vill sträva efter bredd och mångfald och att alla ska hitta en samling där man känner sig hemma.