Mission

Vasakyrkans internationella missionsarbete

 

Vasakyrkans internationella engagemang går genom EFS internationella arbete, som startade redan 1866 med att EFS sände de tre första missionärerna till nuvarande Eritrea.

Idag samarbetar EFS med systerkyrkor i Etiopien, Eritrea, Indien (i delstaten Madhya Pradesh), Tanzania och Malawi. EFS stöder också en kristen radiostation som sänder program i arabvärlden. EFS ungdomsförbund Salt sänder ut volontärer till Etiopien och Argentina.

 

Sedan 2009 har Vasakyrkan en vänförsamling i Iringa, Tanzania. Första söndagen i varje månad ber vi för dem och de ber för oss.

Vi i Vasakyrkan stöder EFS internationella arbete genom pengar, information, förbön och personligt engagemang. En del av våra insamlade medel går som ett allmänt stöd till EFS internationella arbete. Därutöver har vi två projekt som vi är speciellt engagerade för ekonomiskt. Det är

* Barn i alla länder (BIAL)

* TEE i Tanzania

Vasakyrkan har också en grupp, Händer för Mission, som arbetar kreativt och praktiskt för att samla in medel till EFS mission. Läs mer om Händer för Mission program under fliken "Vuxen" 

 

Du kan läsa mer om dessa tre projekt och om vår vänförsamling i Iringa i separata artiklar på hemsidan.

Vill du vara med och arbeta för något av dessa projekt eller har du frågor om de projekt vi stöder? Välkommen att kontakta Vasakyrkans missionsgrupp, genom carina.arvidsson@umea.se