Om Vasakyrkan

EFS Vasakyrkan ligger mitt i Umeå centrum, 87 steg från gågatan och 21 från Vasaplan, stans stora bussknut. I vår missionsförening är vi ungefär 350 medlemmar i alla åldrar och glädjande nog kommer hela tiden nya medlemmar till oss.

Vasakyrkan är en enkel och modern kyrka, den har legat på nästan samma plats sedan mitten av 1800-talet och renoverades 1986.

Den består av den stora och ljusa kyrksalen, med plats för drygt två hundra personer samtidigt och den lilla salen som används för mindre sammankomster och för fika. Dessutom finns kontorsutrymmen för expeditionen på övervåningen och förråd i källaren.

Kyrkan ligger inbäddad i ett stort kvarterskomplex med kontor,  butiker och restauranger.

Vill du läsa mer om vad EFS är kan du klicka på länken som leder till EFS Riks hemsida.

Vår vision

Vi vill att människor ska leva nära Jesus, nära varandra och nära omvärlden.

1. Nära Jesus

Vi vill vara:

- En kyrka som lever i tillbedjan, överlåtelse och tacksamhet för vem Jesus är och vad han har gjort.

- En kyrka som ber och som söker Gud och den helige Andens ledning.

- En kyrka där bibeln är central.

- En kyrka där gudstjänsten är viktigt med relevant undervisning och musik, en varm atmosfär och där barnen har en given plats och får vara med utifrån sina förutsättning.

2. Nära varandra.

Vi vill vara:

- En kyrka där relationerna mellan oss är varma, med en gemenskap där vi är öppna mot varandra och öppna mot dem som ännu inte delar vår tro.

- En kyrka som uppmuntrar till att smågrupper utvecklas, där vi kan dela tro och liv.

- En kyrka där människor i alla åldrar och livssituationer hittar sitt andliga hem, där alla ges möjlighet att få vara med och utforma samt medverka i kyrkans verksamhet.

3. Nära omvärlden

Vi vill vara:

- En kyrka där mission och uppdraget att sprida Jesu budskap och kärlek vidare till nya platser och sammanhang är viktigt.

- En kyrka som är till för alla - inte minst unga vuxna och studenter.

- En kyrka som uppmuntrar sina medlemmar att aktivt ta del i samhället där vi finns.

- En kyrka som arbetar aktivt för att de gåvor medlemmarna har kommer andra till del.

- En kyrka som strävar efter att fördjupa samarbetet med andra kristna församlingar.