Herdestaven

Nu gör jag något nytt

Det spirar redan, märker ni det inte? Orden är hämtade från Jesaja 43:19. Kanske gäller de orden även oss i Vasakyrkan idag. Märker du vad Gud gör i våra liv och i vår församling idag?

Januari månad har precis nått sitt slut när det här skrivs, och jag kan blicka tillbaka på en god start på det nya året. I de grupper jag är verksam i kan jag redan se tillväxt: Både Great Joy och tonårsgruppen har växt under den här perioden, och planeringen för vårens lördagsgudstjänster gav mycket hopp.

”Kände du hur Guds Ande var med i gudstjänsten i söndags?” De orden sa en föreningsmedlem till mig nyligen, och det fyllde mig också med glädje. Märker ni hur Gud gör någonting nytt?

Min bön för det nya året är att vi ska få se mycket av den växt som Gud kan ge. En bön att vår kärlek till Gud och våra medmänniskor ska få växa så att fler får komma till tro på Jesus och bli en del av vår gemenskap. Jag hoppas att det är en bön vi får be tillsammans.

Min bön är också att vi ska få dela mer av det vi kan se av vad Gud gör i våra liv. Märker du vad Gud gör i ditt liv? Dela då det med någon i din närhet. Det är ord som kan få sprida glädje och uppmuntran och hjälper oss att fästa blicken på allt det goda Gud vill ge oss. Gud vill göra någonting nytt i våra liv och i vår församling.

Det spirar redan, märker ni det inte?

Isak Samuelsson