Webbsändning av Vasakyrkans gudstjänster

Vi är verkligen inne i ett speciellt läge i Sverige för närvarande. Vi kan inte länge samlas till stora sammankomster, som vi är vana. Och ingen vet hur länge det kommer att fortsätta som nu. Det kan röra sig om några veckor eller månader.   Vasakyrkans styrelse vill att vi inte ställer in våra gudstjänster under denna tid utan att vi firar dem på ett nytt sätt. Målsättningen är därför att spela in varje söndagsgudstjänst och sända den via Youtube, så att alla som har en dator eller smartphone kan se den hemma.    Från början gör vi det på försök, men ambitionen är att vi ska fortsätta så här till dess att corona smittans tid är förbi så att vi alla kan mötas i kyrkan igen. Vi hoppas att detta ska kunna hjälpa oss att bevara gemenskapen mellan oss som har vårt andliga hem i Vasakyrkan. Vi vet att några av er inte har tillgång till varken dator eller smart telefon. Men det finns ju också gudstjänster på SVT varje söndag, så ingen behöver ändå bli utan gudstjänst.     På länken Gudstjänst 2020-03-29 med Birgitta Lanhede, Stefan Söderberg och Kristina Sturk Steinwall hittar du gudstjänsten. Titta gärna på den eller någon annan och bjud in någon på kyrkfika. Vasakyrkan stängs inte ner, utan där det finns aktiviteter som har besökare kommer vi försöka ha öppet. Vi uppmanar alla att följa med i den annonsering som görs. Fort kan det förändras och vi får tänka nytt. Nu behöver vi tänka på och hjälpa varandra ännu mer än vanligt. Vi uppmanar alla smågrupper att samlas och be för varandra och för hela vår omvärld. Har du förslag som du vill genomföra inom kyrkan så prata med någon anställd eller någon i styrelsen. Vi uppmanar alla att fortsätta stödja Vasakyrkan genom att skicka pengar. Swish nummer: 123 562 87 14 och bankgironummer är 760-1271.