Fira påsk med oss i Vasakyrkan!

Snart inleds Stilla veckan, den vecka som leder fram till den kristna kyrkans största högtid; påsken. 

Det börjar med Palmsöndagen, då Jesus rider in i Jerusalem. Vi firar Palmsöndagsgudstjänst den 25 mars klockan 11.00 med en gästande predikant; Johanna Björkman, Salts generalsekreterare. Hon har tidigare varit engagerad här i kyrkan. Dessutom får vi härlig musik då gospelkören Messenger sjunger för oss. 

På Skärtorsdagen den 29 mars klockan 18.30  firar vi mässa tillsammans i Umeå stads kyrka. Från Vasakyrkan medverkar Isak Samuelssson med predikan, Anders Sandberg leder gudstjänsten. Vi får påminna oss om hur Jesus instiftar nattvarden och sedan får vi gå in i påskens dramatik genom att kyrkan släcks ner och altaret kläs av. 

Långfredagsgudstjänsten den 30 mars klockan 11.00 har vi gemensam med Grisbackakyrkan. Detta år besöker de oss här i Vasakyrkan. Senitha Olsson leder gudstjänsten och Moa Beak predikar. I en avskalad gudstjänstform får vi stilla oss inför det som sker på korset. 

Klockan 13.00 på Långfredagen startar den ekumeniska Korsvandringen vid Tingsrätten, Öst på Stan. Vi vandrar i Jesu fotspår mot korset, vi får ta tid till reflektion och bön på olika platser. Vandringen avslutas i Vasakyrkan. OBS! Tänk på att det behövs varma kläder för vandringen detta år. 

På påskdagen (1 april klockan 11.00)  firar vi en härlig och glad påskdagsmässa med påskpsalmer, sång av Stefan Ahlgren, predikan av Senitha Olsson. Nu får vi klä det tomma korset med påskens gula liljor! Efteråt får vi njuta av extra festligt kyrkfika. 

Välkommen med i gemenskapen!